SALT stopt na 25 juni met COVID sneltesten

Nu de markt de COVID-19 sneltesten heeft opgepakt en de overheid dit heeft aanbesteed voor reizen en evenementen heeft SALT besloten om deze activiteit te stoppen en te laten aan commerciƫle partijen.

We zijn trots dat we begin oktober 2020 als een van de eersten hebben bijgedragen aan het maatschappelijke belang van snel-testen, terwijl de GGD daar nog niet klaar voor was. Als artsenlaboratorium is diagnose onze kernactiviteit waardoor wij vrijwel direct konden voldoen aan de strenge eisen van de IGJ voor inrichten van testlocaties en het valideren van de testresultaten. Door interventie van het SALT COVID-crisis team konden we binnen 2 weken op meerdere locaties de regio bedienen en na 15 minuten al een uitslag geven voor diverse werkgevers.

Door samenwerking in de regio met scholengemeenschappen, kinderopvanginstellingen en lokale bedrijven hebben we het onderwijs en de lokale economie waar mogelijk ondersteund. Kinderen hebben daardoor minder of geen leerachterstand opgelopen, ouders konden naar hun werk doordat de kinderopvang openbleef en lokale bedrijven konden hun diensten en producten blijven leveren.

SALT doet nu een stap terug omdat de markt volwassen is geworden en is opgepakt door in teststraat gespecialiseerde bedrijven. SALT zal uiteraard haar activiteit als regionale partner voor diagnostiek in de eerste lijn samen met huisartsen en verloskundigen onverminderd voortzetten met de toewijding die u van ons bent gewend en mag verwachten.